Presťahovali sa. Poštár Stanislav Štepka už prináša svoje naivné, smutno-smiešne, no predovšetkým skrz-naskrz človečenské správy nasiaknuté humorom a životnou múdrosťou na inú adresu.
V období dažďa adresu nájdeš. Ulicu číslo v nás. Spieva Marika Gombitová v piesni na text Kamila Peteraja. Radošinské naivné divadlo nájdete od septembra 2015 na novej adrese. V posilňovni ducha, ako trefne a originálne nazvali svoju scénu na poschodí oproti fitnescentru, prichýlia divákov za každého počasia.
Starí dobrí radošinci voňajú novotou. Komfortnejšie a modernejšie prostredie – pre tvorcov i divákov – ozvláštnili aj po výtvarnej stránke. Na svoj obraz a štýl. Vkusne a útulne. Tak po radošinsky.
A nebol by to principál Radošinského naivného divadla, aby túto udalosť nepreniesol na dosky, ktoré znamenajú RND. „Uvítací“ program, kabaretná revue s názvom Na dobrej adrese, nie je iba putovaním po sídlach RND z minulosti, ale aj načretím do bohatej studnice pesničiek i scénok z tvorivej dielne a života divadla – umocnené autentickými filmovými ukážkami.
Radošinci (ne)zmenili adresu. Ak im chcete napísať list, nepotrebujete vedieť ulicu ani poznať súpisné číslo, stačí na obálku napísať: RND, Na dobrej adrese.

————————————————————————————————–Ladislav Harsányi,
————————————————————————————————–redaktor a publicista


Záber z uvítacieho kabaretu v novom divadle na Záhradníckej ulici 95 Na dobrej adrese. Foto: Ctibor Bachratý