Sme uprostred skúšok novej hry Besame mucho. Ale aj na jeseň v roku 2016 sme hrali Lás-ka-nie 2 v Žiline… a akurát tam a vtedy sme sa v zákulisí dozvedeli, že po druhý raz sa Žilinčan Peter Sagan stal majstrom sveta v cyklistike.  Stanislav Štepka v úlohe Bystríka Lásku  šiel po javisku ako jasnovidec s virguľou v rukách a vtom nečakane oznámil žilinskému publiku: „Cítim, že Peter Sagan bude majstrom sveta!“ V sále nastal uragán – a ešte aj to bola pravda! Ten istý nevídaný a svetový úkaz sa zopakoval o rok neskôr 24. septembra 2017 v Trenčíne v kine Hviezda – a takisto v Lás-ka-ní 2, keď Štepka aj tu oznámil publiku v preplnenej sále na konci prvej časti hry tú istú vetu – a bola to pravda –  tentoraz v Saganovom prípade už po tretí raz! Život je najlepší autor!  A Slovák Peter Sagan najlepší cyklista na svete!

Zájazd, či v tomto prípade skôr príjemný výlet s hrou To nemá chybu začiatkom októbra 2017 (Lučenec, B. Štiavnica, Levice, B. Bystrica, Z. Moravce) si všade v sálach našiel perfektných divákov, ktorí našu správu o ľudských a historických chybách oceňovali smiechom a ováciami. S hrou sme navštívili aj festival „nového kabaretu“ Amplión v Banskej Štiavnici, ale aj sme boli súčasťou osláv 25. výročia vzniku Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, kde náš autor pred časom dostal čestný titul doktor honoris causa. Možno aj preto predstavenie v aule UMB pred sedemsto pedagógmi a hosťami bolo naozaj mohutné a iste aj jedno z najvydarenejších.
—————-
Lás-ka-nie. S virguľou v rukách Stanislav Štepka ako Bystrík láska a Anna Warchalová v úlohe Dany Láskovej.      Foto: archív RND